dankort
For fagfolk
For fagfolk

[[FOR_FAGFOLK]]

Berigede supper og desserter... ...hvorfor nu det?
Ideen til portionsanrettede energi- og proteinrige supper og desserter målrettet småtspisende blev skabt allerede i 1999, da en diætist i samarbejde med fem danske sygehuse, satte sig for at udvikle et produkt der havde en høj grad af convenience, og på samme tid kunne tilgodese de problemstillinger, såsom undervægt, som kostfaglig personale møder i arbejdet med ældre eller syge borgere.

Problemet er desværre det samme i dag, man skulle tro at man med efterhånden mange års erfaring, kunne samarbejde på tværs af kommuner og regioner, og eliminere problemer med undervægtige ældre, utilsigtet vægttab hos sygehuspatienter osv. Men desværre spares der ofte på kostfaglige personale i dag og ”den røde tråd” i eventuelle kostanbefalinger, der kunne skabes for en borger der på grund af alder eller fysiske årsager, skal have øget fokus på ernæring, bliver sjældent skabt mellem institutioner som sygehus, plejehjem og ud til det private hjem, hvor staten jo gerne ser at de fleste opholder sig længst muligt.

Hvad kan der gøres for at sikre målrettede energirigtige kosttilbud?
Rabel supperne har siden jeg overtog konceptet i 2002 ændret sig. Der er tilføjet flere produkter i denne serie af frosne berigede portioner, og de seks varianter af grønsagssupper er blevet styrket med højere proteinindhold og mindre salt. Dette skyldes fraværet af præfabrikeret suppebouillon, der nok giver smag, men fra et kostfagligt synspunkt ikke tilfører supperne de makronæringsstoffer der er så vigtige for folk, der kun indtager en lille mængde af mad, og derfor er i fare for at blive undervægtige.  Fødevarer der mætter uden at tilføre kroppen de vigtige proteiner kan tage plads op for den lødige ernæring, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for den småtspisende.
 
Undervægten er i mange tilfælde den værste synder, når det gælder manglende restitution, og især proteinets essentielle aminosyrer er vigtige under opbygning af muskel- og knoglefunktion.
Mangel på korrekt ernæring kan i værste fald forhindre en effektiv behandling af en sygdomsramt person.

Rabel supperne kan købes gennem landsdækkende fødevaregrossister. Har du private borgere der ønsker at købe anbefales vores web-shop, eller se under forhandler.Alsidigt udvalg, målrettet ældre og plejekrævende.
Ser man på udvalget i de proteinberigede og synkevenlige rabel supper og desserter vil man se at det er et lidt gammeldags sortiment. Det er helt bevist at de retter der her er udvalgt, skal kunne nydes af de ældre borgere for hvem et vægttab kan blive fatalt. Tab af muskelmasse og kropsvægt hos ældre skal have mere fokus, da det ikke er nemt at genopbygge muskelmassen hos en person +70.
Ser man bort fra rabel risengrød og den klassiske klar suppe med boller, er alle supperne uden fyld, synkevenlige og nemme at spise, selv uden tygge- og spytfunktion.

Videreudvikling og fremtidige produkter.
For at tilgodese de mange henvendelser fra private borgere om en levering af rabel supper til eget hjem, leverer vi de frosne produkter med tøris direkte til borgernes eget hjem. Kan de ikke forlade hjemmet og har de ingen pårørende til at gå ned til nærmeste pakkeshop, anbefaler vi at bestille levering med PostDanmark.

Hos rabel lider vi ikke af kalorieforskrækkelse
- her elsker vi kalorier!!

.
PROTEINBARS
DOWNLOAD PRODUKTARK
Nye produkter på webshop